50 Soal PAS Bahasa Jawa Kelas 2 SD Semester 1 2025 + Kunci Jawaban

Erlita Irmania
0
50 Soal PAS Bahasa Jawa Kelas 2 SD Semester 1 2025 + Kunci Jawaban

Contoh Soal Penilaian Akhir Semester (PAS) Bahasa Jawa Kelas 2 SD Semester 1

Untuk membantu siswa mempersiapkan diri menghadapi Penilaian Akhir Semester (PAS) atau Sumatif Akhir Semester (SAS), berikut ini disajikan contoh soal Bahasa Jawa untuk kelas 2 SD/MI semester 1 tahun pelajaran 2025/2026. Soal-soal ini dirancang agar siswa dapat berlatih dan memahami materi yang diajarkan di sekolah.

Soal Pilihan Ganda

  1. Pandawa yang lahir kembar yaiku …. a. Arjuna lan Sadewa
    b. Nakula lan Sadewa
    c. Werkudara lan Arjuna

  2. Supaya jogan kotor harus di …. a. sapu
    b. siram
    c. sawang

  3. Punakawan yang sikile gejig, mripate kera, tangane ceko nanging jujur tidak pernah goroh yaiku …. a. Gareng
    b. Petruk
    c. Semar

  4. Apa kosok balene pinter ? a. bodo
    b. manut
    c. saru

  5. Tanduran yang asilnya bisa untuk obat itu disebut …. a. bumbon
    b. empon – empon
    c. palawija

  6. Kewan yang dialap tenaganya adalah …. a. kucing
    b. jaran
    c. wedus

  7. Adine bapakku aku sambet …. a. eyang
    b. tua
    c. paman

  8. Simbah makan roti, aku … bakso. a. ngumbe
    b. dahar
    c. mangan

  9. Pandhawa itu jumlahnya ada …. a. 4
    b. 5
    c. 6

  10. Sregepa sinau supaya …. a. bodo
    b. sugih
    c. pinter

Sayuk – sayuk
Sayuk – sayuk gotong royong nambut karya
Anambak samodra nyata enggal paripurna

  1. Samodra artinya ....
    a. sumur
    b. segara
    c. kali

  2. Sayuk rukun nyambut....
    a. teka
    b. entuk
    c. gawe

  3. Jumenglung artinya …
    a. muni seru
    b. muni lirih
    c. ora muni

  4. Sapa munggah gunung aja wedi dalan ....
    a. rumpil
    b. amba
    c. alus

  5. Lebar nyambut gawe wis resik ....
    a. bocahne
    b. rasane
    c. awake

  6. Jaranan – jaranan , jarane jaran ....
    a. teji
    b. bei
    c. mentri

  7. Yen wis adus awake dadi ....
    a. reged
    b. resik
    c. seger

Kebo, Bango, lan Jalak
Kebo awake gatel kabeh
Buntute ora bisa anteng nyabeti awake. Nanging awake isih gatel amarga akeh tumane. Bango ora bisa mitulungi ngukur awake kebo amarga sikile lara.
Jalak diparani Bango supaya nulungi kebo
Jalak seneng amarga bisa tetulung lan malah entuk pangan saka awake kebo.

  1. Awake kebo pada ....
    a. resik
    b. gatel
    c. seger

  2. Buntute kebo ora bisa ....
    a. anteng
    b. meneng
    c. gatel

  3. Awake kebo gatel amarga akeh ...
    a. tumane
    b. jalake
    c. bangone

  4. Sikile Bango iseh ....
    a. gatel
    b. lara
    c. anteng

  5. Jalak seneng amarga bisa ... lan entuk pangan.
    a. tetulung
    b. mitulungi
    c. nulungi

  6. Pandhawa sing tuwa dhewe yaiku ....
    a. Harjuna
    b. Yudhistira
    c. Nakula

  7. Jeneng liyane Raden Werkudara yaiku ...
    a. Bima
    b. Janaka
    c. Puntadewa

  8. Harjuna satriya ing ....
    a. Jodi pati
    b. Jati jajar
    c. Madukara

  9. Ukoro ing ngisor iki pilihen menurut tembung unggah-ungguh basane !
    Ibu ... trigu kanggo gawe roti.
    A mundhut B tuku C tumbas

  10. Ukoro ing ngisor iki pilihen menurut tembung unggah-ungguh basane !
    Hartono ... menyang Besuki.
    A tindak B lungo C kesah

  11. Ukoro ing ngisor iki pilihen menurut tembung unggah-ungguh basane !
    ... Bu Narsih ing jalan Sedhap Malam nomer 10.
    A Daleme B Omahe C Griyane

  12. Ukoro ing ngisor iki pilihen menurut tembung unggah-ungguh basane !
    ... Bu Narsih ing jalan Sedhap Malam nomer 10.
    A Griyane B Omahe C Daleme

  13. Bima disuntik lan diparingi resep. Resep iku ...
    A regane obat B obat-obatan C cathetan obat

  14. Papan kanggo nebus obat arane...
    A warung B pasar C apotek

  15. Mulihe mampir apotek kanggo nebus obat. Tembung nebus tegese ...
    A ijol B njupuk C tuku

  16. Ing pinggir dalan apike ditanduri ...
    A wit-witan B suket C pari

  17. Ing sawah apike ditanduri...
    A suket B kembang C pari

  18. Ing pekarangan sekolah apike ditanduri...
    A woh-wohan B suket C kembang

  19. Ing pekarangan buri omah apike ditanduri...
    A pari B woh-wohan C suket

  20. Ing latar ngarep omah apike ditanduri...
    A kembang B suket C pari

  21. Yen omahe wis tumata rapi lan resik, Bapak Ibu mesthi rena penggalihe. Rena tegese ...
    A susah B seneng C sumpek

  22. Karo sedulur kudu ......
    A rukun B nakal C tukaran

  23. Adine bapakku aku sambet ….
    a. eyang
    b. tua
    c. paman

  24. Simbah makan roti, aku … bakso.
    a. ngumbe
    b. dahar
    c. mangan

  25. Pandhawa itu jumlahnya ada ….
    a. 4
    b. 5
    c. 6

  26. Sregepa sinau supaya ….
    a. bodo
    b. sugih
    c. pinter

  27. Pandawa yang lahir kembar yaiku ….
    a. Arjuna lan Sadewa
    b. Nakula lan Sadewa
    c. Werkudara lan Arjuna

  28. Piranti adus yaiku ...........
    A sulak B sabun C sapu

  29. Piranti sing dianggo kerja bakti apa wae..
    A sabun, rinso, pacul, arit lan suri B pacul, arit, cethok, sapu lan cikrak C piring, sendok, sapu, lan cikrak

  30. Aku tuku jajan, kramane ....
    A aku tumbas jajan B aku mundut jajan C kulo tumbas jajan

  31. Sepuluh kramane .....
    A sedoso B sekawan C setunggal

  32. Urutan sing bener kanggo basa krama ne tangan, irung, kuping yaiku ....
    A asto, grono, talingan B asto, grono, telinga C asto, talingan, grono

  33. Bacah kelas loro baris ana ngarepe kelas.
    Loro basa kramane ....
    A kaleh B tiga C setunggal

Kunci Jawaban

  1. A
  2. A
  3. A
  4. A
  5. B
  6. B
  7. C
  8. C
  9. B
  10. C
  11. B
  12. C
  13. A
  14. A
  15. C
  16. A
  17. B
  18. B
  19. A
  20. A
  21. B
  22. A
  23. B
  24. A
  25. C
  26. A
  27. B
  28. A
  29. C
  30. C
  31. C
  32. C
  33. A
  34. A
  35. C
  36. B
  37. A
  38. B
  39. A
  40. C
  41. C
  42. B
  43. C
  44. A
  45. B
  46. B
  47. C
  48. A
  49. A
  50. A


Posting Komentar

0 Komentar

Posting Komentar (0)
3/related/default